Overheidscijfers.nl   -   gratis informatie voor iedereen

'Overheidscijfers united'

 

Op deze website worden cijfers die door Nederlandse overheidsinstellingen worden samengesteld op een eenvoudige wijze ontsloten. Daarbij wordt o.a. gebruikgemaakt van zogeheten RSS-feeds die deze instellingen beschikbaar stellen voor webtoepassingen.

 

De cijfers die via deze site kunnen worden benaderd, zijn naar eigen believen te gebruiken. Ze kunnen van pas komen bij het opstellen van beleidsstukken, werkstukken, artikelen, maar ze zijn ook gewoon leuk om kennis van te nemen. Het gebruik van de cijfers wint aan kracht - en doet de makers recht - als ze vergezeld worden door een correcte bronvermelding.

 

Disclaimer

 

De inhoud van deze website wordt met zorg samengesteld. Desondanks kan het voorkomen dat er onvolkomenheden in de informatie zitten. Het gebruik van deze informatie is derhalve voor eigen riscio.

 

De website is nog in ontwikkeling. De komende tijd zullen steeds meer overheidsinstellingen en hun cijfers een plaats krijgen op de site.

 

Deze website zelf is niet van de rijksoverheid maar een initiatief van LiqueFactive, een communicatiebureau gevestigd in Den Haag.

 

Dossiers van de overheid

 

De Nederlandse rijksoverheid houdt tal van dossiers bij over diverse onderwerpen. Voor een deel bestaan die dossiers uit rapporten en andere documenten met cijfers en onderzoeksresultaten. Bekijk een overzicht van enkele van deze dossiers.

 

Overheidsorganisatie in de pers